Vackra hus i fina grönområden

Sedan 4 oktober 2018 ägs de 711 lägenheterna i Krylbo och Karlbo av Krylbohus AB. Det är ett bolag bildat och finansierat av Landsort Care 4 AB som har köpt och förädlat en rad bostadsområden på andra orter i landet. Tidigare ägare har inga kopplingar till Krylbohus AB.

Krylbohus AB har en mycket långsiktig plan för bostäderna. Med finansiella resurser reserverade. Ett omfattande åtgärdsprogram om 18 punkter med en rad underåtgärder har antagits tillsammans med Hyresgästföreningen. De arbetas av löpande.

De klassiska fastigheterna är i grunden i gott eller mycket gott skick. Områdena är välplanerade med generösa grönytor och närhet till skola, service, tågstation, busshållplatser, affärer och natur. Som man byggde förr. Fastigheterna ligger dessutom i områden med blandad bebyggelse; villor, bostadsrättsföreningar, skolor, föreningslokaler, butiker. Sammantaget gör det upprustningen av lägenheter, gemensamma ytor, lokaler och yttre miljöer framgångsrik. Och bidrar till att skapa ett nytt, livskraftigt och attraktivt Krylbo.

Krylbohus AB äger även fastigheten Örnen 3 i centrala Avesta. Vid övertagandet hösten 2019 fanns där 20 lägenheter, pizzeria, bokhandel, bank och biograf.

Vi på Krylbohus. Bo bra i Avesta Krylbo.

Vi på Krylbohus

Vi är cirka 15 personer som jobbar på Krylbohus. De allra flesta av oss bor i våra lägenheter i Krylbo och Karlbo eller i närområdet. Vi har alltså väldigt många orsaker till att engagera oss i det som händer här. Vi hoppas och tror att det märks när vi nu tillsammans skriver ett helt nytt kapitel i våra områdens historia.

Övre raden från vänster: Jennifer – uthyrning. Salar – fastighetsskötare. Henrik – förvaltare. Markus – VD. Talida – administration. Andoni – fastighetsskötare. Yiannis – hantverkare.

Nedre raden från vänster: Christian – driftledare. Saleh – fastighetsskötare. Bassem – utemiljö. Elin – uthyrare/ansvarig felanmälan. Henrik – projektledare. Andrea – ansvarig utemiljö.

Saknas på bilden gör: Benny – elektriker och Abdulrahman – snickare.