För dig som hyresgäst

Välkommen som hyresgäst till Krylbohus! Nedan finner du svar på många frågor som du, som vår hyresgäst, kan ha.

Rustar upp

Du som bor hos oss bor i ett område som nu rustas löpande. Från tak till källare. Tills alla våra lägenheter har en god standard.

Lägenheter som behöver mycket jobb töms tills allt är klart. Men där vi till exempel byter fönster går det att bo när vi rustar upp. Vi informerar alltid innan vi gör något.

Har du en fråga om det som sker i området just nu eller undrar om något i din hyresavi når du oss på 0226-611 11 mellan 07.00 och 16.00 alla vardagar.

Att trivas i

För att alla ska trivas hos oss finns vissa regler som gäller för alla som bor hos oss. De viktigaste hittar du här nedanför. Men som alltid gäller att visa sunt förnuft och hänsyn mot varandra.

På vårt uppdrag kontrollerar Securitas vårt område på kvällar och nätter. Både ute och inne. Det är en investering för ytterligare trygghet och säkerhet i området.

Flytta ut

Om du inte längre vill ha din lägenhet kvar har du en uppsägningstid på tre månader. Din uppsägning ska vara skriftlig. Kontakta info@krylbohus.se eller ring 0226-611 11 mellan 13.00 och 15.00 så hjälper vi dig.

När du flyttar görs en besiktning av din lägenhet. Då kontrollerar vi så att din lägenhet inte har slitits mer än vad som är normalt. Är det så får du betala för slitaget/skadorna. Fettfläckar på tapeter och stora mängder stora hål i väggarna är vanliga exempel på sådana skador.

Du måste också städa din lägenhet noga innan du flyttar ut. Godkänns inte städningen så tillkallas städfirma som du får betala.

Följ vår checklista Avflyttningsstädning här nedan.

För hyresgäster

Regler för trivsel
 • Inget får förvaras i trapphusen. Inte barnvagnar. Inte cyklar. Inte sopor. Inte skor. Saker i trapphuset ökar faran för brand och gör det svårare för räddningstjänst.
 • Efter klockan 22.00 ska det vara lugnt i husen. Spela då inte musik eller se på TV med högt ljud.
 • Stora saker du vill kasta bort som inte är hushållssopor ska till återvinningscentralen. Exempelvis möbler, däck och elprylar.
 • Du får inte göra så att ytterdörren står öppen. Den ska vara stängd och låst för allas trygghet. Både dag och natt.
 • Har du ett husdjur ska du hålla det under god uppsikt och du måste plocka upp efter din kompis.
 • Du får enbart använd en elektrisk grill för att grilla på balkongen.
Varmt och kallt
 • På hösten och våren kan lägenheten kännas kall eller varm. Det beror på att det kan ta lite tid för systemen för värme och ventilation att ställa om. Det är helt normalt.
Snö och sand
 • När snön kommer skottar vi bort den så fort vi hinner. Samma sak med sandningen. Då är det extra viktigt att bilar eller cyklar inte står i vägen.
Fel
 • Mejla info@krylbohus.se. Skriv lägenhetsnummer, namn, telefonnummer och om det är OK att vi går in med huvudnyckel, det går snabbast om vi får det. Skriv i vilket rum felet/problemet finns och vad felet/problemet är. Lägenhetsnumret står på dörren och på hyresavierna. Mellan 07.00-16.00 kan du ringa in din felanmälan på 0226-611 11.   
 • Vid allvarliga fel efter 16.00 på vardagar och på helger ringer du jouren på samma nummer 0226-611 11. Jouren kan bara åtgärda akuta fel.
Störningar
 • Om du störs av till exempel höga ljud från en granne, personer som inte ska vara i våra hus eller utanför våra hus ringer du störningsjouren som tar över efter kl 16.00. Den når du på 0226-611 11.
 • Vem som ringt håller vi hemligt. Den som har stört många gånger kan bli tvingad att flytta från sin lägenhet.

Bra att veta

Dina nycklar och din tagg är värdefulla

Skulle du ändå tappa bort dem måste vi veta det. Då byter vi lås eller spärrar taggen för att garantera trygghet och säkerhet. Du får betala för jobbet. Du får inte själv kopiera nycklar. Kostnad för att ersätta tagg är 250 kr.

Avflyttningsstädning

I hela lägenheten: Dammsug och skura golven rena.

Kök: Gör rent spisen och bakom spisen. Frosta av kyl och frys och torka ur. Allt ska plockas ur skåpen. Skåpen ska torkas rena. Diskbänken ska torkas ren. Gör rent köksfläkten, finns ett fettfilter ska det rengöras.

Badrum: Gör rent toalettstolen. Gör rent handfatet. Gör rent badkaret, ta bort fronten och städa under. Rensa golvbrunnen. Torka ur badrumsskåpen. Gör rent badrumsfläkten.

Övrigt: Torka ur alla garderober. Putsa fönster utvändigt och invändigt och mellan rutorna om fönstret kan öppnas. Torka av fönsterbrädorna. Torka av lister runt dörrar och fönster. Städa bakom elementen. Städa balkongen. Töm ditt förråd och borsta av golvet.

Du måste också städa din lägenhet noga innan du flyttar ut. Godkänns inte städningen så tillkallas städfirma som du får betala

Upprustning

Alla fastigheter är i olika skick. Därför har de alla en individuell plan. Därför kan man inte jämföra olika insatser i detalj. Vilka åtgärder som planeras för fastigheten du bor i beror bland annat på skicket, tillgängligheten och ekonomin. Vi planerar för att göra allt så effektivt och fritt från störningar som möjligt.